keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Vittuiletko SDP?

"Jäsenpalaute SDP uudistuu - ohjelmasta" - kirje tipahti postilaatikkooni toisen kerran tällä viikolla. Kirjeessä pyydetään jäsenpalautetta seuraavan lauseen johdattelemana: "Mitkä viisi asiaa edistävät mielestänne parhaiten SDP:n uudistumista."

Aluksikin voisimme lopettaa kyselemisen ja tehdä jotain vaihteeksi. Olen viimeisen vuoden aikana kertonut ajatuksistani jo useampaan otteeseen erilaisissa "tulevaisuuden muisteluissa" ja "tulevaisuusmissälieissä". Tällä hetkellä uusi jäsenkysely tuntuu lähinnä vittuilulta.

On tietenkin hienoa, että jäsendemokratiaa kehitetään siten, että kentältä kysytään heidän mielipidettään. Olisi tietenkin mukavaa, että mielipiteet otetaan huomioonkin, ettei koko aikaa tarvitsisi kysellä ja jatkaa sen jälkeen samoissa merkeissä. Jos minun mielipidettäni nykyään kysytään, kehoitan kaikkia tutustumaan SONKin edellisessä liittokokouksessa hyväksyttyyn tulevaisuusasiakirjaan.

Uudistuminen on konkreettinen prosessi, joka todellakin tulee muuttamaan jotain perustavanlaatuista vanhoissa rakenteissa. Uudistuminen ei ole mantra, jota on kiva toistella vakuuttaakseen "uutta suuntaa" muille.

SDP - lopeta jo leikki ja ala töihin!

Ei kommentteja: