tiistai 5. kesäkuuta 2007

Juoksu


Viittasin edellisessä postissani lenkkeilyyn, on aika jatkaa siitä.

Eilen otin aikaa itse nimeämäni lyhyen lenkin juoksuun. Kierros on aika tasan 4500m pitkä (ainakin Oulun kaupungin karttapalvelu sanoo niin) ja sen kiertämiseen kului aikaa 27min. Olen pitänyt tätä lenkkiä eräänlaisena itseni kanssa kisaamisen paikkana, vuosi sitten aikani heiluivat kahdenkymmenen minuutin paikkeilla.

Kuitenkin juostessani ajattelin, että jos haluan taas lähteä kunnolla liikkumaan, voi jonkinmoinen kunnon uudelleenhankkimisen seuranta hyvä tehdä. Ehkä se auttaisi motivoimaan myös vähän hiljaisempina aikoina, kun ei vain oikein jaksa. Sitten tietenkin päätin, että voisin pistää seurantaa blogiini, jolloin saan helposti huonoa täytettä aina välillä ilmaantuvia viikonkin postitustaukoja helpottamaan.

Tällainen projekti vaatii myös jonkin tavoitteen, ja se olkoon maraton.

Se, milloin tuon maratonin juoksen, on eri asia. Tiedän nimittäin kehoni, ja tiedän miten koville jalkani joutuvat kovassa treenissä. Kuten olen jo kertonut, en ole mikään maratoonarin arkkityyppi, vaan aika isokokoinen jässikkä. Ja ison massan kuljettaminen ei ole jaloille aina asfaltilla herkkua. Minulla on ollut toistuvasti säännöllisen lenkkeilyn välissä muutaman viikon taukoja ihan vain jalkojeni kipeytymisen takia.

Tämän takia jätän päätöksen pidemmän suorituksen tekemisestä aivan viime tippaan. Viime kesänä ilmoittauduin ensimmäiselle puolikkaalle maratonilleni muistaakseni kolme päivää ennen varsinaista suoritusta, kun olin varma, että jalkani kestävät. Kestiväthän ne.

Siksi todellinen tavoitteeni on itseasiassa juosta puolikas maraton joka kesä ja mahdollisuuksien mukaan katsoa, josko se täysi menisi. En ala kuitenkaan kovin hulluksi hölkkääjäksi. Tälle kesälle tavoitteenani on kuitenkin oman "pitkän lenkin" (17km) juoksu loppukesällä.

Tästä eteenpäin siis pyrin pitämään yllä säännöllisesti päivittyvää juoksuseurantaa, ja kaikki lukijat laulaa hallelujaa.

Alkaen nyt:
sunnuntai 3.6.2007: 10km aika 1:20
maanantai 4.6.2007 : 4,5km aika 0:27

Saapa nähdä, miten tämä kehittyy.

kuvassa "lyhyt lenkki" sinisellä merkittynä.

Ei kommentteja: