keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Papupadan porinaa


Paikallinen pizzabuffet mainostaa "pizzaviikkojaan" erikoisella tavalla: pizzaviikon aikana saa nimittäin syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa! Tämä on radikaali markkinointitaktiikka verrattuna buffetin perinteiseen toimintaan - annetaan syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa.

Uusi ulkoministerimme näyttää olevan taas mediamme uusi silmäterä - hän on tehnyt vierailuja viimeksi Yhdysvaltoihin, solminut suhteita, neuvotellut... Eli tehnyt kaikkea sitä, mitä ulkoministerin työnkuvaan kuuluu.

Tämän postin tarkoituksena ei ole mollata Ilkka Kanervaa, sillä ainakin hänen ministerikautensa alkutaival on osoittanut hänen suoriutuvan tehtävistään mallikkaasti. Toinen asia on media, joka tuntuu olevan Ilkka-boyn oma pieni puudeli - vihdoin meillä on ulkoministeri, jonka avulla pääsemme taas tapaaman presidentti Bushia!

Bushin tapaamisesta on tullut jonkinmoinen ulkopoliittinen graalin malja, jota lehdistömme tuntuu tavoittelevan. Toki on tärkeää pitää suhteet kunnossa yhdysvaltoihin, maailman ainoaan supervaltaan, mutta mikä hinku meillä yhtäkkiä tähän tapaamiseen on tullut? Sunnuntain Hesarin sunnuntai -sivujen kaksi ensimäistä sivua oli jopa pyhitetty Euroopan maiden johtajien Bush-vierailurankingille (Suomella 2 vierailua 2001-2007).

Näin on lyhyt ihmisten muisti, ja näin nopeasti muuttuu maailma. Muistaako kukaan reaktioita, kun pääministeri Paavo Lipponen vieraili Bushin luona vuonna 2002?

Vinkki: silloin ei hurrattu.

Edellisen tekstin höyryämisen jälkeen voin hiukan rauhoittuneena (miksi lie edes höyrysin, en tiedä) totean hallituksemme työstä seuraavaa: Odotettua toimintaa, valitettavia päätöksiä, muutamia mukavia yllätyksiä. En ole niitä, jotka odottavat sitä päivää, kun joku mokaa, ihan vain päästäkseni sanomaan tienneeni sen alusta lähtien. Toivon, että porvarihallitus onnistuu työssään, vieden kehitystä eteenpäin meillä ja maailmalla - toivoni on tosin pari kertaa jo järkkynyt.

-----------------------------

ti&ke 12. + 13.6. - 4,5km kumpanakin
"lyhyt lenkki" näyttää olevan nykyään se normaali kierros.

Ei kommentteja: